Bekijken/converteren van Excel-bestanden

Indien u in deze module geïnteresseerd bent kunt u voor nadere informatie contact met ons opnemen.

Naam module

Bekijken/converteren van Excel-bestanden

Doel module

Met behulp van deze module kan een Excel-bestand bekeken/geconverteerd worden in VR-beheer. Aan het scherm Bekijk bestand (menu-optie Beheer\Bewerk bestanden\Overig\Bekijk bestand) is de mogelijkheid toegevoegd om een Excel-bestand te kunnen selecteren. Nadat het bestand is ingelezen, wordt de inhoud van het Excel-bestand op het scherm getoond en kan deze eventueel worden geëxporteerd naar een ander bestandsformaat (dbf, ascii, csv etc.) .
Toelichting Als het Excel-bestand vestigingsnummers bevat, is het zelfs mogelijk om deze vestigingsnummers (met een druk op de knop) over te nemen in het tabblad Gevonden van het vestigingenscherm. De extra module wordt niet beperkt door een maximum aantal rijen dat geïmporteerd/geëxporteerd kan worden.

De extra module heeft een aparte optie waarmee aangegeven kan worden dat de eerste rij van het Excel-sheet de veldnamen bevat. In dat geval wordt deze rij gebruikt om de veldnamen te bepalen bij het samenstellen van het dbf-bestand. Als deze optie niet wordt gebruikt, dan worden de kolomnamen van Excel (KOLOM_A, KOLOM_B, KOLOM_C etc) gebruikt als veldnamen.

Voor het gebruik van deze extra module is het noodzakelijk dat Excel is geïnstalleerd.

 

De converteermogelijkheid is niet alleen beschikbaar in de nieuwe VR-beheer versie (2.1.3), maar ook in de vorm van een extern programma (uit te voeren met behulp van een willekeurige VR-beheer versie). Voor een extern programma is het niet noodzakelijk om een update van VR-beheer te installeren. Hierdoor kan direct met de extra module aan de slag worden gegaan. Het externe programma heeft wel iets minder functionaliteiten en zet het Excel-bestand alleen om in dbf-formaat. Het externe programma maakt automatisch onderdeel uit van deze extra module.

Kosten

€ 350,- (excl. BTW, inclusief mogelijkheid om te converteren via extern programma)